Tilburg - Politie onderzoekt geweldsincident

8 april 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De politie doet onderzoek naar een geweldsincident dat zich vrijdag 6 april rond het middaguur afspeelde op de Statenlaan. Twee Tilburgers deden aangifte va (poging) diefstal met geweld en openlijke geweldpleging. Diezelfde middag hield de politie in de wijk Korvel een vrouwelijke verdachte aan. Het onderzoek loopt nog.

Een 22-jarige en een 25-jarige man uit Tilburg, huisgenoten van elkaar, werden op de Statenlaan door een groepje mensen aangevallen en geslagen. De aanvallers eisten geld. Het geweld zou zich voor de deur van de woning van de slachtoffers hebben voortgezet. De 22-jarige man werd beroofd van zijn portemonnee en gsm. Ook raakte hij gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Dit slachtoffer heeft aangifte gedaan van openlijke geweldpleging tegen personen en diefstal met geweld. De aanvallers zouden ook de 25-jarige man geprobeerd hebben te beroven, maar dit mislukte. Deze man heeft aangifte gedaan van poging diefstal met geweld en openlijke geweldpleging.

 
Buurtonderzoek
De politie stelde direct een onderzoek in en verrichtte onder andere buurtonderzoek in de directe omgeving van de Statenlaan. Dit onderzoek wordt vandaag voortgezet op de Statenlaan zelf. 
Ook deed de politie onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van een 27-jarige vrouw uit de wijk Korvel bij het incident. In haar woning troffen agenten later vrijdagmiddag de pasjes van de 22-jarige man en vermoedelijk zijn gsm aan. De vrouw is daarop aangehouden op verdenking van heling en in de cel gezet. Ze wordt vandaag nader verhoord. De politie zet het onderzoek naar de andere betrokkenen voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.