Tilburg - Bestuurder onder invloed van drugs

6 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Een 35-jarige man (woonplaats onbekend) is zaterdag 5 mei aangehouden omdat hij onder invloed van drugs een auto bestuurde. In de auto vonden agenten harddrugs en een ploertendoder.

Een getuige alarmeerde rond 01.15 uur de politie omdat hij het vermoeden had dat de automobilist onder invloed van drugs reed. Agenten troffen de bestuurder aan op een parkeerplaats aan de Mina Krusemanweg. In de auto vonden zij een zakje met  amfetamine en een ploertendoder. Verder lag er inbrekerswerktuig in de auto. Een indicatieve speekseltest gaf een positief resultaat op het gebruik van MDMA, amfetamine en cannabis. Op het politiebureau is een bloedtest afgenomen.

 
Niet rijden onder invloed
Naast de al bekende alcoholtest is de politie ook in de gelegenheid om bestuurders te testen op het gebruik van drugs. In het algemeen geldt dat rijden onder invloed van stoffen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden niet is toegestaan. De test kan ook worden toegepast op geweldplegers. Wanneer zij onder invloed van alcohol en/of drugs hun strafbare feit plegen levert dit voor de Officier van Justitie vaak een mogelijkheid op tot verzwaring van een straf.