Sint-Hubert - Moord op Mariët Peters in Opsporing Verzocht

17 december 2018 14:14
Bron: Politie.nl

Deze kerst is het precies 26 jaar geleden dat Mariët Peters uit Sint-Hubert om het leven werd gebracht. Op donderdag 24 december 1992 werd ze dood op haar bed gevonden. Ze was zwanger en bleek te zijn gewurgd. Dinsdag besteedt Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht aan de moord, die nog altijd niet is opgelost.

Oost-Brabant
Het cold caseteam van de politie Oost-Brabant heeft de afgelopen jaren meerdere keren aandacht gevraagd voor de zaak. Zo was de moord op Mariët was één van de zaken op de coldcasekalender 2017. De nieuwe aandacht zorgde weliswaar voor veel reacties en verontwaardiging, maar leidde tot weinig concrete tips.
Zwanger
Mariët was getrouwd met Bart Bens en bijna vier maanden zwanger op de dag van haar dood. Ze werkte bij een elektrobedrijf in Uden. Haar man was chauffeur bij een mestdistributiebedrijf. Op donderdag 24 december 1992 ging hij in alle vroegte naar zijn werk. Toen hij ’s middags thuiskwam stond de voordeur open. Het hele huis aan de Nimrod was overhoop gehaald en Mariët ligt dood op haar bed, gewurgd.
Scenario's
Het vermoeden is dat een inbraak volledig uit de hand is gelopen. Het raampje in de voordeur was vernield, alles lag overhoop en er was in kastjes gezocht. De buit lag in de auto van Mariët en Bart. Omdat er extra beveiliging op de auto zat, lukte het de dader(s) kennelijk niet om de auto te starten. Tot nu toe is niet bekend wie er achter dit misdrijf zit.
Nieuwe informatie
In Opsporing Verzocht wordt dinsdag uitgebreid stilgestaan bij deze cold case. De nabestaanden van Mariët komen aan het woord en een rechercheur van het cold case team gaat in op de onderzochte scenario’s. Het team komt met nieuwe informatie in de hoop de zaak na 26 jaar te kunnen oplossen. Opsporing Verzocht is vanaf 20.35 uur te zien op NPO1. Direct na de uitzending is op onze website een dossier te zien met daarin alle nieuwe informatie en vragen.