Udenhout - Amokmaker opgepakt

3 december 2016 17:00
Bron: Politie.nl

Een dronken man heeft vrijdagavond voor flink wat consternatie en schade gezorgd op een parkeerterrein van een restaurant. Drie mensen zijn op hem gaan zitten tot de politie kwam.

Zeeland-West-Brabant
Op vrijdag 2 december 2016 om 20.00 uur werden verschillende politie-eenheden naar de Rijksweg gestuurd door de centralist van het operationeel centrum. Op het parkeerterrein van een fastfood restaurant zouden enkele mensen een man in bedwang houden. De agenten waren snel ter plaatse en zagen drie mensen op een man zitten. Ze namen de 40-jarige man uit Berkel-Enschot over en boeiden hem. Uit meerdere verklaringen bleek dat de man zich agressief gedroeg naar klanten van het restaurant. Ook schopte hij tegen het straatmeubilair aan. Personeelsleden van het restaurant spraken de man aan en hij werd door zijn vriendin meegenomen. Ze zagen dat hij achter het stuur stapte en dat hij probeerde weg te rijden. Hij schoot het trottoir op. De personeelsleden wilden hem uit zijn auto halen maar de man reageerde erg agressief. Hij reed weg en ramde een geparkeerde auto. Ook de tweede poging om hem uit zijn auto te halen mislukte.
Poging doodslag
Hij reed weer weg. Een ander man die hem wilde laten stoppen moest opzij springen om niet overreden te worden. Hij reed tegen een heg aan. Toen hij keerde kwam hij vol gas op de medewerker af die voor zijn leven vreesde. Hij sprong opzij en de man reed weer tegen een geparkeerde auto aan. Omstanders trokken de verdachte uit zijn auto en hielden de agressieve man onder controle tot de politie kwam.
Proces-verbaal
De verdachte is naar het bureau gebracht. Hij bleek twee keer teveel gedronken te hebben. Er wordt een flink proces-verbaal tegen de man opgemaakt voor het inrijden op personen, het dronken rijden en het veroorzaken van verschillenden aanrijdingen. De man is aan het bureau in verzekering gesteld en zat zaterdagmiddag nog vast.