Tilburg, Waalwijk, Oisterwijk, Udenhout, Rijen, Berkel-Enschot - Politie neemt zwaar illegaal vuurwerk in beslag

28 december 2017 21:39
Bron: Politie.nl

De politie heeft vandaag tijdens een grote actie op negen adressen illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het gaat om zeker 150 kilo aan zwaar illegaal vuurwerk afkomstig uit Polen, Italië, België en China. De politie kwam de adressen na onderzoek op het spoor.

Zeeland-West-Brabant
Vanmiddag werd om 13.30 uur in het politiebureau in Tilburg Noord het startsein gegeven voor een actie om illegaal vuurwerk op te sporen. Het gaat daarbij vooral om via internet besteld zwaar vuurwerk afkomstig uit het buitenland met daarin bijvoorbeeld lawinepijlen, shells, mortieren en Cobra?s. Een deel van de adressen werd geleverd vanuit een ander recherche onderzoek.  Aan de actie werkten ook handhavers van de gemeente Tilburg mee. Er is op adressen in Oisterwijk (3), Udenhout (1) Tilburg(2), Waalwijk (1) Rijen (1) en Berkel-Enschot (1) zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen. 

Melden
Criminelen verdienen grof geld met de handel in levensgevaarlijk illegaal vuurwerk. Politie en Openbaar Ministerie spannen zich om al deze redenen onverminderd in om de handel in illegaal vuurwerk te bestrijden. Burgers die vermoeden dat iemand in hun omgeving illegaal vuurwerk bezit of verhandelt of anderszins informatie hebben over bezit van/handel in illegaal vuurwerk worden opgeroepen de informatie te delen met de politie. De politie reageert snel op meldingen over transport, handel en opslag van vuurwerk. U kunt uw informatie doorgeven via de politie: 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 en www.meldmisdaadanoniem.nl.

 

Noord-Brabant Udenhout

  • b96767fc584bdad5c7a3d3850841a755