Ulvenhout - Getuige zet politie op het spoor van een slingerende automobilist

15 oktober 2018 11:39
Bron: Politie.nl

Een 52-jarige man uit Ulvenhout is zondag 14 oktober omstreeks 17.40 uur dankzij een alerte getuige op de oprit van zijn woning aangehouden ter zake de verdenking van het rijden onder invloed. De man zou kort daarvoor slingerend door het centrum van Ulvenhout hebben gereden.

Zeeland-West-Brabant
De politie kreeg zondag 14 oktober 2018 omstreeks 17.35 uur een melding dat een getuige zag dat een auto slingerend van stoeprand naar stoeprand over de Dorpstraat in Ulvenhout reed. Bij een rotonde reed de automobilist die vermoedelijk dronken was,  bijna een fietser van de weg.  
Kenteken
Het kenteken dat de melder doorgaf stond op naam van een persoon uit Ulvenhout. Op dat moment reden agenten in de buurt en waren snel in de straat van de eigenaar van de auto. De dienders zagen de bedoelde auto staan achteruit geparkeerd op de oprit. Op de bestuurdersstoel zat een man die slapend voorover hing. De motorkap was warm. Hij voldeed aan het signalement dat de getuige van de bestuurder had gegeven. Hij weigerde ter plaatse aan de ademtest mee te werken. Hierop is hij aangehouden. Ook aan het bureau weigerde de ademtest te doen. Hij ontkende gereden te hebben. Er wordt proces-verbaal van de weigering opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij heeft een dagvaarding gekregen.