Valkenswaard/Haarsteeg - Drugslab aangetroffen in loods

11 november 2016 14:41
Bron: Politie.nl

De politie heeft donderdagavond rond 23.00 uur een drugslab aangetroffen in een loods achter een woning in het buitengebied van Haarsteeg. Eerder op de middag werden in Valkenswaard twee mannen aangehouden. Zij reden in een wagen met chemicaliën. Deze aanhoudingen leidden uiteindelijk naar de vondst van het drugslab.

Valkenswaard
Surveillerende agenten controleerden donderdagmiddag rond 16.30 uur een personenauto op de Luikerweg in Valkenswaard. Omdat zij een sterke chemische lucht roken namen ze ook een kijkje in de kofferbak van het voertuig. Daar troffen ze diverse jerrycans aan die gevuld bleken met chemicaliën waarvan bekend is dat ze ook gebruikt worden bij de procutie van synthetische drugs. De twee mannen in de auto (36 en 40 uit Breda) werden aangehouden en er werd verder onderzoek aan de auto verricht. Dit onderzoek leidde uiteindelijk naar een adres in Haarsteeg.
Haarsteeg
Rond 22.00 uur werd door de politie een instap gedaan bij de woning aan de Hoeven. In één van de loodsen achter de woning vonden ze een volledig ingericht laboratorium voor de productie van amfetamine. De bewoner, een man van 56, is aangehouden. De loods werd gedurende de nacht bewaakt en vrijdagochtend zijn de collega’s van LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) begonnen met technisch onderzoek en de ontmanteling van het laboratorium. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. 
De experts van het LFO spreken van een groot lab dat in de loods is aangetroffen. De ontmanteling van (gewezen) productieplaatsen van synthetische drugs is een taak van het LFO. Hierbij spelen grote risico´s voor veiligheid en milieu. Eenduidige gegevensverzameling bij de ontmanteling van productieplaatsen kan een belangrijke bijdrage leveren aan de opsporing. Vanwege de risico’s vragen we burgers altijd alert te zijn op mogelijke signalen van een drugslab in hun omgeving en deze informatie altijd direct met ons te delen. Meer informatie vindt u op onze themapagina.