Valkenswaard - Weer aanhouding in onderzoek mishandeling Eurocircuit

29 november 2016 12:15
Bron: Politie.nl

In de zaak van de ernstige mishandeling bij het Eurocircuit in Valkenswaard op zondag 27 maart hield de politie dinsdag 29 november een 22-jarige man uit Budel-Schoot aan. Maandag werd in het onderzoek al 16-jarige jongen uit Valkenswaard aangehouden.

De politie verdenkt de 22-jarige, net als de jongste verdachte, van betrokkenheid bij de mishandeling. Wat zijn rol precies is geweest moet verder onderzoek uitwijzen. De man zit net als de andere verdachte nog vast en wordt verhoord door de recherche.

Een 30-jarige man uit het Belgische Kortrijk werd die avond rond 20.00 uur na een conflict op een fietspad belaagd door een groep mannen. Hij werd daarbij zo zwaar mishandeld dat hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar werden onder meer twee schedelfracturen, hersenkneuzingen en een bloeding in de hersenen geconstateerd. De man liep blijvend hersenletsel op, maar ook op emotioneel en financieel gebied laat de mishandeling diepe sporen na.

De recherche is nog altijd van overtuigd dat er mensen zijn die precies weten wat er die zondagavond is gebeurd, maar daarover hun mond houden. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten. Het slachtoffer is vanmorgen op de hoogte gebracht van de aanhouding.