Veghel - Fietser geschept door dronken automobilist

30 november 2018 11:48
Bron: Politie.nl

De politie hield vrijdagochtend 30 november een dronken automobilist uit Veghel aan. Hij schepte een fietser op de Rembrandtlaan in Veghel die ernstig gewond raakte.

De aanrijding in Veghel gebeurde vrijdag in de vroege ochtend rond 6.00 uur. Een 24-jarige man uit Veghel verloor de controle over zijn auto, schoot de ventweg langs de Rembrandtlaan op en schepte daar een 17-jarige jongen die daar fietste. Het slachtoffer werd in de tuin van een woning gelanceerd. De auto kwam tot stilstand in de voortuin van een woning, nadat hij onder meer een ijzeren hekwerk had vernield en door nog een andere voortuin was gereden. Het slachtoffer uit Veghel raakte zwaargewond en is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Aanhouding
De bestuurder werd aangehouden. Hij bleek met te veel drank op achter het stuur te hebben gezeten. Bij hem werd een promillage van ruim 1,38 gemeten. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en zit vast voor verder onderzoek.

Vragen
De politie onderzoekt de aanrijding. Naast het verhoor van de verdachte, het sporenonderzoek van onze verkeerspecialisten op de plaats van de aanrijding en een buurtonderzoek zijn wij op zoek naar mensen die de verdachte kort voor de aanrijding hebben zien rijden. Heb je een blauwe BMW rond 6.00 uur op de Rembrandtlaan of in de directe omgeving zien rijden? Laat het ons weten. Tijdens ons buurtonderzoek bekijken we ook of er mensen zijn die bewakingsbeelden hebben. Heb je beelden van een bewakingscamera of misschien van een dashcam die nog niet met ons zijn gedeeld, doe dat alsnog. Bel 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in. Anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 kan natuurlijk ook.