Vijf aanhoudingen na schietpartij in Veldhoven

Foto: politie.nl

28 oktober 2019 15:16
Bron: Politie.nl

De recherche onderzoekt momenteel het schietincident dat zondagavond in Veldhoven plaatsvond. Hierbij raakten 3 mensen gewond. Twee van hen liggen nog in het ziekenhuis. Inmiddels zijn er ook arrestaties verricht. Het gaat om de drie mannen die in het ziekenhuis werden opgenomen, en twee andere mannen die vlak na de schietpartij door ons ter plaatse zijn gearresteerd.

Op enkele plaatsen delict in Veldhoven wordt vandaag nog uitgebreid sporenonderzoek verricht. De betrokken auto’s en een stadsbus staan nog steeds op de Traverse en zijn onderwerp van onderzoek.  We kijken of er camerabeelden beschikbaar zijn en getuigen worden gehoord. Het sporenonderzoek op de diverse plaatsen-delict loopt vandaag door. Daarvoor waren diverse wegen en straten afgezet. Hierdoor is enige verkeershinder ontstaan.

Alle drie de gewonden zijn zondagavond door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Zij zijn niet levensbedreigend gewond geraakt. Los van het feit dat twee groepen bewust de confrontatie lijken te hebben gezocht is nog veel onduidelijk over de toedracht en de aanleiding van het incident. Wij zijn in de omgeving van de Houtwal-Traverse-Smelen-Meerhovendreef zondagavond direct een onderzoek gestart naar de exacte toedracht.

Rond 22.15 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er werd geschoten in de omgeving van de Houtwal. Meerdere auto’s zouden elkaar achtervolgen van de Houtwal in de richting van Veldhoven. Daarbij is meerdere keren geschoten. Op de Traverse reden de auto’s op elkaar in en komen tot stilstand. Meerdere mensen zouden vervolgens weggevlucht zijn uit de auto’s. Als agenten ter plaatse komen treffen ze in de auto nog één gewonde man aan.

Ook op de Heerbaan wordt even later een auto aangetroffen. Daarin zit eveneens een gewonde man. Ook deze auto en man lijken bij het incident betrokken te zijn. Korte tijd later melden zich drie mannen op het politiebureau in Veldhoven. Eén van hen heeft een schotwond. Alle drie zijn zij naar het ziekenhuis overgebracht. Een van de mannen is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en ingesloten op het politiebureau.

Heeft u tips? Bel 0900-8844 of u belt anoniem met 0800-7000. Of u vult onderstaand tipformulier in.