Vlijmen - 12 verdachten aangehouden in loods vol hennep

2 november 2018 14:59
Bron: Politie.nl

Het Arrestatieteam viel donderdagmiddag een loods in Vlijmen binnen en hield 12 mannen aan. Rondom hen vond de politie tientallen kilo’s hennep en cash geld.

De politie kwam de loods aan de Parallelweg Oost na uitgebreid onderzoek op het spoor. Daarbij werd ook nauw samengewerkt met de gemeente. Al snel bleek dat er zaken speelden die het daglicht vermoedelijk niet konden verdragen. Uiteindelijk vielen de collega’s op donderdagochtend 31 oktober de loods binnen. Het Arrestatieteam werd ingezet omdat er mogelijk vuurwapens in het spel waren.
Shovel
Om optimaal gebruik te maken van het verrassingseffect werd met een shovel de voordeur van de loods eruit geramd. De 12 volledig verraste verdachten konden daarna snel worden aangehouden. Twee van hen probeerden nog te ontvluchten in een auto, maar ook dit tweetal werd ingerekend. De verdachten variëren in leeftijd van 29 tot 68 jaar en zijn allen afkomstig uit Brabant of Limburg.

Tijdens de doorzoeking van de loods vond de politie ruim dertig kilo aan hennep, benodigdheden voor de hennepkweek, tienduizenden euro’s cash. In en rond de loods werden verder ook nog 13 personenwagens aangetroffen. In enkele gevallen gaat het om zeer luxe exemplaren. Deze zijn ook in beslag genomen en doorzocht. Daarbij werden nog enkele duizenden euro’s en verschillende luxe horloges.
Loods gesloten
Burgemeester Roel Augusteijn van Heusden: “Het pand had ook bij ons in de gemeente  al de aandacht. Heel fijn dat nu politie en OM een inval hebben gedaan. Het resultaat mag er wezen. Belangrijk dat gemeente, politie en OM elkaar versterken tegen de ondermijnende criminaliteit.” De gemeente Heusden heeft de loods per direct gesloten.

De drugs, geld en overige goederen zijn in beslag genomen en de verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Dit onderzoek richt zich op de handel in softdrugs en witwassen.
Vuurwapen
Tijdens de inval in de loods kreeg de politie ook nog informatie over een andere verdachte situatie. Daarom werd ook een auto gecontroleerd die een stukje verder geparkeerd stond. Daarin werd een vuurwapen aangetroffen. De eigenaar van de auto is aangehouden en werd eveneneens in verzekering gesteld voor verder onderzoek.