Vught - Vughtse drugsdealer aangehouden

11 februari 2019 14:57
Bron: Politie.nl

Na een onderzoek van enkele maanden hielden we vrijdagavond een 41-jarige man uit Vught aan die we verdenken van handel in drugs. We hielden ook meerdere klanten aan en namen verschillende soorten verdovende middelen in beslag.

Het onderzoek naar de handel in verdovende middelen startte eind november 2018. Het wijkteam Vught werkte daarin samen met de recherche. In vrij korte tijd konden wij ontvangen informatie uitbouwen  tot een sterke verdenking. Uiteindelijk heeft dit onderzoek geleidt tot een actiedag op vrijdag 8 februari. Tijdens deze actiedag, waarbij onder andere een observatieteam, een aanhoudingseenheid en een drugshond werden ingezet, werden vier vermoedelijke klanten van verdachte opgepakt. Bij drie van hen gebeurde dit nadat was gezien dat zij contact met de vermoedelijke dealer hadden gehad.  Uit enkele verklaringen van deze personen bleek dat de Vughtenaar inderdaad in drugs handelde. Hij werd vervolgens later op de avond aangehouden en zijn woning werd doorzocht.
Diverse drugs
In de auto van één van de klanten vonden we gripzakjes met amfetamine.  In een andere auto werden maar liefst  35 gripzakjes aangetroffen met daarin onder andere  MDMA, hennep en cocaïne. Verder troffen we daarin meerdere telefoons aan en had de bestuurder enkele honderden euro’s contant op zak. We sluiten niet uit dat ook deze man in drugs handelt. Bij zijn passagier werd cocaïne en XTC aangetroffen.
Langere tijd
Tijdens de doorzoeking van de woning van de hoofdverdachte werd er ruim 100 gram amfetamine, een kleine hoeveelheid aan hennep en opiaten, lege gripzakjes, gripzakjes met amfetamine, een boksbeugel en acht telefoons aangetroffen.  Ten behoeve van het onderzoek werden ook nog enkele personen gehoord, die in de loop van de tijd als vermoedelijke klanten in beeld waren gekomen. Daaruit rijst het vermoeden dat de aangehouden Vughtenaar zich waarschijnlijk al langere tijd met dealen bezig houdt.

De aangehouden dealer zit nog vast, maar de klanten werden na verhoor weer in vrijheid gesteld.  Alleen de man die 35 gripzakjes bij zich had mocht nog wat langer blijven. Hij werd zondag pas weer vrijgelaten.