Waalwijk - Drie arrestaties na aantreffen grondstoffen voor productie amfetamine

25 januari 2019 15:44
Bron: Politie.nl

Tijdens een routinecontrole van een bestelbus op de Midden Brabantweg zijn woensdag 23 januari 2019 omstreeks 17.00 uur na de vondst van een kleine hoeveelheid grondstoffen voor de productie van amfetamine de drie inzittenden aangehouden. Het gaat om twee Tilburgers (25 en 28 jaar) en een in Duitsland wonende man (28 jaar).

Zeeland-West-Brabant
Agenten zagen woensdagmiddag een witkleurig bestelbusje rijden over de Midden-Brabantweg. Bij navraag bleek het om een auto van een verhuurbedrijf te gaan. De dienders besloten een controle in te stellenen gaven een stopteken waaraan door de bestuurder werd voldaan. In de auto hing een sterke Apaan lucht. In de laadruimte stonden drie lege IBC vaten. Bij verder onderzoek werd in de cabine een jammer, contant geld  en een kleine hoeveelheid grondstoffen voor de productie van amfetamine aangetroffen. Hierop zijn de drie inzittenden aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld.  De 28-jarige man die in Duitsland woont moet in elk geval nog een gevangenisstraf van twee weken uit gaan zitten. De politie vermoedt dat zij betrokken zijn bij een drugslab. Inmiddels zijn in verband met dit onderzoek twee woonhuizen doorzocht. Hierbij zijn op één adres goederen aangetroffen die dat vermoeden ondersteunen.
Jammer
Een jammer is een stoorzender die mobiel telefoon- en internetverkeer plaatselijk onmogelijk maakt. Sommige jammers verstoren GPS-signalen, zodat mensen en goederen niet te traceren zijn.
Hebt u het vermoeden van een drugslab of hennepkwekerij?
Drugslabs of hennepkwekerijen kunnen zich overal bevinden. De meest voorkomende plekken zijn: industrieterreinen, bedrijfsverzamelgebouwen, boerderijen of afgelegen gebouwen. Binnen de bebouwde kom van een stad of een dorp kunt u ook drugslabs en hennepkwekerijen aantreffen. In verlate schuurtjes, in vrachtauto’s of containers. Als u het vermoeden hebt van een drugslab, dan kunt u letten op: aanwezigheid van diverse materialen, duidelijke aanwezigheid van een aan- en afvoer mogelijkheid, chemische geuren en geblindeerde ruimtes. Hier kunt u meer informatie vinden over drugslabs herkennen