Twee jongens aangehouden na misdragingen in Waalwijk

6 juli 2019 12:08
Bron: Politie.nl

Twee jongens van 15 en 17 jaar hebben zich afgelopen nacht misdragen. Een van hen werd aangehouden op de Grotestraat voor het verstoren van de openbare orde. De ander werd gearresteerd omdat hij die aanhouding belemmerde. Tijdens het transport beledigde de jongste verdachte de agenten. De 17-jarige knul pleegde een vernieling in de politiebus.

Twee politiebikers, die belast waren met toezicht rondom het evenement Swingen in de stad, kregen omstreeks 00.30 uur een melding van beveiligers dat zij een knul die zich had misdragen van het terrein hadden verwijderd. Deze persoon bleef echter vervelen voor de ingang. De agenten zagen de bedoelde jongeman staan. Hij rook sterk naar alcohol en stond wankel op zijn benen. De dienders vorderden de 17-jarige Waalwijkse jongen dat hij het centrum moest verlaten. Hij maakte meerdere keren aanstalten om dat te doen maar kwam toch steeds weer terug. De agenten duwden hem daarop vooruit. Hierop kwam er een andere man bij staan, die een arm om de jongeman sloeg en riep: ‘Kom mee we gaan terug”.  Hierop begonnen beide jongens terug te lopen, waarna de 17-jarige werd aangehouden.

Tweede arrestatie

De andere jongen probeerde de aanhouding te beletten door  zijn ‘vriend’  naar de grond te trekken. Hierop is hij ook gearresteerd ter zake het beletten en belemmeren. Hij vond het vervolgens kennelijk nodig om de agenten te beledigen voor onder meer kankerhomo’s. Ook bespuugde hij enkele malen het plastic schot in de politiebus waarmee de bestuurder en bijrijder afgeschermd worden. De 17-jarige knul misdroeg zich ook tijdens het transport. Hij trapte enkele keren tegen het dak van de bus waardoor een lamp werd vernield.