Waalwijk, Tilburg, Raamsdonksveer - Verdachte overval winkel Waalwijk aangehouden

8 november 2016 14:52
Bron: Politie.nl

De politie heeft vanmorgen op de Hogeschoollaan in Tilburg een 48-jarige Waalwijker aangehouden die verdacht wordt van een gewapende overval maandag 12 september jl., op een winkel op de Stationsstraat in Waalwijk.

Zeeland-West-Brabant
De politie kwam de man mede door een recente uitzending van Bureau Brabant op het spoor.  Na de aanhouding heeft de politie onder leiding van de rechter-commissaris op het tijdelijke verblijfsadres van de verdachte in Raamsdonksveer gezocht naar bewijsmateriaal.

 
Paniekmelding
Op maandag 12 september 2016 om 15.07 uur kwam er bij het operationeel centrum een paniekmelding binnen van een gewapende overval op een winkel aan de Stationsstraat. Agenten spoedden zich naar de winkel. Daar troffen ze twee winkelmedewerkers die verklaarden dat een man de winkel was binnen gekomen. Hij deed zich eerst voor als klant maar bedreigde toen de dames met een mes. Hij eiste geld. Dat hebben ze aan hem gegeven. Hij is er toen via de achteringang vandoor gegaan. De politie startte direct een zoekactie riep de hulp in van omwonenden.

 
Bureau Brabant
In Bureau Brabant werd op maandag 24 oktober jl. een reconstructie van de overval uitgezonden.  Ook werden  bewakingsbeelden getoond.  Het programma leverde één bruikbare tip op. Verder rechercheonderzoek leidde naar de 48-jarige Waalwijker die vanmorgen met toestemming van de officier van justitie als verdachte is aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet. De politie sluit namelijk niet uit dat bij deze overval nog iemand anders behulpzaam is geweest.