Waalwijk - Man en vrouw mishandelen vriend

9 december 2016 10:40
Bron: Politie.nl

Een man (50) en vrouw (26) zijn aangehouden nadat zij een huisgenoot mishandelden.

Zeeland-West-Brabant
Het tweetal en het slachtoffer waren donderdagavond 8 december uit geweest. Daarbij is onenigheid ontstaan. Eenmaal thuis aangekomen is de ruzie geëscaleerd en tot een handgemeen gekomen. Daarbij kreeg het slachtoffer rake klappen waarvoor hij naar het ziekenhuis moest. De man en vrouw zijn door de politie aangehouden na een melding rond 23.15 uur van het geweld. 
Huiselijk geweld
De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

 

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (?stalking?). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

 

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.