Wouw - Waarschuwingen en boetes bij transportcontrole

7 september 2016 13:33
Bron: Politie.nl

Op dinsdag 6 september heeft de verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant, in samenwerking met de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit en de Rijksdienst voor het Wegverkeer, tussen 15.00 en 22.00 uur, een transportcontrole gehouden waarbij verschillende processen-verbaal en waarschuwingen zijn uitgereikt. De controle vond plaats op de A58 ter hoogte van Wouw.

In totaal zijn achttien vrachtwagencombinaties gecontroleerd, negen bedrijfsvoertuigen, vier personenauto’s en werd van 31 bestuurders een blaastest afgenomen. Bij de blaastesten werden geen overtredingen geconstateerd.

Door de politie werd onder andere bekeurd voor het niet handsfree bellen, het rijden in een voertuig met een doorgeroest chassis, het negeren van het inhaalverbod voor vrachtwagens, het rijden met gladde banden en overschrijding van lengte door een vrachtwagencombinatie.

Ook werd een openstaande boete van 971 euro geïnd door de agenten.

Door de NVWA zijn waarschuwingen uitgedeeld voor het vervoeren van levensmiddelen in een te hoge temperatuur en het niet hebben van een vereist paspoort voor een paard dat vervoerd werd. Ook werd een schikking uitgedeeld voor het onjuist vervoeren van een hoeveelheid shoarma.

Noord-Brabant Midden- en West-Brabant Wouw

  • 92dc1b79168ce4342d460aec5ef012c1