Weer oudere mensen de dupe van scharensliep in Zeeland

Foto: politie.nl

17 mei 2019 10:43
Bron: Politie.nl

Een terugkerend fenomeen met vaak oudere mensen als slachtoffer: scharensliep die de zaak oplicht. De afgelopen weken zijn er in ieder geval drie slachtoffers in Zeeland. Totaalbedrag is bijna 350 euro.

Een keiharde waarschuwing voor oudere mensen, laat niet uw scharen of messen slijpen door iemand die aan de deur komt en die u niet kent! De kans dat u opgelicht wordt is heel erg groot. De afgelopen weken zijn drie oudere mensen in Axel, Goes en Middelburg slachtoffer geworden.

Drie zaken

In Axel was de afspraak dat de man twee messen voor 7,50 euro zou slijpen. Bij afleveren bleek dat 7,50 euro per mes te zijn. Maar uiteindelijk ging hij er met een briefje van 50 euro vandoor zonder wisselgeld te geven. In Goes was de afspraak dat de scharensliep voor 9,95 enkele messen en een schaar zou slijpen. Maar bij aflevering was dat bedrag 92.50 euro geworden. De man imponeerde het ouder echtpaar dat ze dat geld maar betaalden. In Middelburg betaalde een dame 200 euro voor het slijpen van enkele messen, veel te veel natuurlijk. In alle zaken bleek dat de messen en scharen slecht of helemaal niet geslepen waren.. Er is een vaag signalement van de mogelijke verdachte wat op sommige punten overeenkomt. Het zou gaan om een forse man met een kaal hoofd. Hij zou in een donkerkleurige auto kunnen rijden

Senioren en veiligheid

Als senior hebt u wellicht het gevoel, dat u meer kans maakt om slachtoffer te worden van criminaliteit. Deze gevoelens kloppen echter niet met de werkelijkheid. Politiecijfers geven aan dat senioren juist minder vaak slachtoffer zijn van een misdrijf dan andere leeftijdsgroepen. Voelt u zich toch onveilig? Lees dan hier meer over senioren en veiligheid. https://www.politie.nl/themas/senioren-en-veiligheid.html)

Tips

Heeft u tips over dit onderwerp of over andere verdachte situaties? Meld dit dan.
- via de banner onder dit bericht
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M
- anoniem via 0900-8844, niet uw naam zeggen en vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen)