Let op - inbrekers actief in Zeeland-West-Brabant

20 mei 2021 15:27
Bron: Politie.nl

De politie waarschuwt inwoners extra alert te zijn voor woninginbraken. De afgelopen maanden is er een stijging te zien in het aantal inbraken, vergeleken met voorgaande maanden en jaren.

De inbraken vinden veelal plaats in schuren en bergingen. Ruimtes die vaak niet goed afgesloten zijn of makkelijk te openen zijn en vol liggen met duur gereedschap. Ook kunnen schuurtjes makkelijk toegang geven tot een tuin en zo tot een niet goed afgesloten woning.

Wat kunt u hier zelf aan doen?

Sluit altijd uw ramen en deuren en draai de deur altijd helemaal op slot, ook als u maar eventjes een boodschap gaat doenGaat u langer weg: zorg dan ook voor verlichting door bijvoorbeeld tijd- of schemerschakelaarsZorg ervoor dat de brandgang opgeruimd is, zodat inbrekers geen hulpmiddelen hebben om over de schutting te klimmenLeg kostbare apparatuur uit het zichtBewaar niet teveel contant geld in huis

Monteer een barrièrestang bij een bovenlicht

Maak afspraken met uw buren om extra alert te zijn en op elkaars huis te letten als u voor langere tijd weg bent

Zie voor meer tips: https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

Bel 112 bij een verdachte situatie

Zijn de buren op vakantie en hoort u toch gerommel in hun woning? Ziet u verdachte personen bij een schuurtje of in de brandgang? Neem dan altijd contact met ons op! Bij een verdachte situatie mag u altijd 112 bellen, zodat we een mogelijke inbreker op heterdaad kunnen aanhouden.

Cijfers

In april 2020 zijn er 127 inbraken in schuurtjes of garages geregistreerd in de eenheid Zeeland West-Brabant, ten opzichte van 134 in 2021. In april 2020 zijn er 100 inbraken in woningen geregistreerd, in april 2021 zijn er 116 inbraken geregistreerd. Dit lijkt een lichte stijging, echter zien we per district of gemeente wel grote verschillen ten opzichte van vorig jaar. Reden voor de politie om de inwoners van de eenheid Zeeland West-Brabant hiervan op de hoogte te stellen en hen te attenderen op de maatregelen die zij zelf in en om het huis kunnen nemen.