Reimerswaal - Politie waarschuwt visrestauranthouders

8 augustus 2016 15:35
Bron: Politie.nl

De politie heeft een onderzoek ingesteld bij een Reimerswaals restauranthouder omdat deze kreeften levend stoomde in een speciale oven.

De politie kreeg een melding dat het restaurant levende kreeften in een oven bereidde. Uit onderzoek van de dierenpolitie bleek dat de kreeften inderdaad levend in een speciale stoomoven werden gedaan. Het doden van een kreeft met stoom duurt langer dan in heet water, waardoor het dier langer lijdt voordat deze dood is.
Waarschuwing
Een agent van de dierenpolitie heeft de restauranthouder gewezen op het zeer dieronvriendelijk doden van de kreeften. Mochten er meer meldingen over dit restaurant binnenkomen, dat zal tegen de ondernemer proces-verbaal worden opgemaakt.
Proces-verbaal
Volgens Sandra Gomersbach, agente van de dierenpolitie zijn er in de provincie Zeeland relatief veel speciaalzaken waar kreeften worden geserveerd: "Kreeften moeten tijdens het bereidingsproces zo snel mogelijk worden gedood. Het levend stomen van kreeften is hier zeker geen goed voorbeeld van. Koks kunnen beter een andere manier kiezen om kreeften te bereiden. We hebben ook al contact met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming gehad. Mochten er in de toekomst meer van dit soort situaties zich voordoen, dan zullen we proces-verbaal opmaken."

Noord-Brabant Brabant-Noord Zeeland

  • 582f2b8eeda8f06c32a86c8c069432dd