Zevenbergen - Politie koopt stroomstootwapen, man aangehouden

8 november 2018 14:57
Bron: Politie.nl

Woensdagmiddag heeft de politie op de Pastoor van Kessellaan een man aangehouden, nadat een onherkenbare agent een stroomstootwapen van hem had gekocht.

Agenten surveilleren ook regelmatig op internet. Zo zag een agent op Marktplaats dat iemand een stoomstootwapen, welke eruit zag als een lamp, te koop aanbood. Dit wapen is verboden. De politie overlegde met de officier van justitie, welke toestemming gaf om een zogenaamde pseudokoop op te zetten.
Transactie
Een speciaal opgeleide agent legde contact met de aanbieder, waarna een afspraak werd gemaakt om elkaar woensdagmiddag rond 13.00 uur bij het station in Zevenbergen te ontmoeten. De onherkenbare agent trof de verkoper op de afgesproken plek. De agent kocht het wapen en betaalde aan de verkoper het afgesproken bedrag.
Politiecellencomplex
De verkoper, een inwoner (22) uit Zevenbergen werd hierna aangehouden. Hij werd voor verhoor en verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De man is woensdagavond verhoord en zit nog vast.
Verboden spullen
In de woning van de man werden nog meer verboden spullen gevonden, namelijk een alarmpistool, een doosje knalpatronen en een wapenstok. Deze spullen werden in beslag genomen.