Zevenbergen - Doe mee met spel ‘Boef in de wijk’

4 januari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Op dinsdag 16 januari a.s. organiseert politieteam Roosendaal het spel ‘Boef in de wijk’ in Zevenbergen. Het doel van het spel is om deelnemers met andere ogen naar de wijk te laten kijken.

Die avond is er een 'boef' actief in de wijk. Deelnemers worden daarover via social media geïnformeerd en krijgen aanwijzingen over de verblijfplaats van de ‘boef’. Vervolgens gaat iedereen met deze aanwijzingen aan de slag. Na afloop wordt een prijs uitgereikt aan de deelnemer die de boef heeft gevonden.
Wil je meedoen?
Kom dan om 18.00 uur naar het gemeentehuis van Moerdijk. Locatie: Pastoor van Kessellaan 15 in Zevenbergen. Na het openingswoord en de uitleg gaan we de straat op om de 'boeven' te zoeken. Het spel is bedoeld voor zowel jong als oud. Jongeren onder de 16 jaar moeten door een volwassene begeleid worden. De avond wordt rond 20.30 uur afgesloten.
Facebook Politieteam Roosendaal liken
Je hoeft je vooraf niet officieel aan te melden voor dit spel. Omdat de informatie en de instructies tijdens het spel via Facebook worden gedeeld, moet je wel vooraf de Facebook-pagina van het politieteam Roosendaal liken en de Facebook-app tijdens het spel kunnen bekijken. Meld je als geïnteresseerde aan voor het evenement op deze Facebook-pagina. Dan weet de politie ongeveer hoeveel mensen er komen.
Waarom 'Boef in de wijk'?
Uit gesprekken met burgers komt regelmatig naar voren dat zij het soms lastig vinden om een verdachte situatie te melden. Ook horen we terug dat niet altijd duidelijk is wanneer de politie wel en niet gebeld moet worden en op welk telefoonnummer. Het spel 'Boef in de wijk' laat de deelnemers op een leuke manier kennismaken met verdachte situaties. Bovendien maakt het duidelijk hoe belangrijk het is om goed te kijken en te luisteren. Niet alleen dat, maar ook het doorgeven van relevante informatie over de verdachte situatie wordt geoefend.

Noord-Brabant Zevenbergen

  • 51c61d9cbfe3c762251c983e43cb3da2