Getuigen gezocht van mislukte plofkraak in Zundert

Foto: politie.nl

13 juni 2019 13:53
Bron: Politie.nl

De politie wil graag met mensen spreken die getuige zijn geweest of informatie hebben over de mislukte plofkraak aan de Molenstraat. Daar lieten twee mannen een explosief achter nadat ze geprobeerd hadden de pinautomaat op te blazen. Ze vluchtten op een bromfiets.

Op donderdag 13 juni 2019 om 4.25 uur kwam er bij het Operationeel Centrum een alarm binnen vanaf een pinautomaat aan de Molenstraat. Er zou met de automaat geknoeid worden. Verschillende politie-eenheden spoedden zich naar de Molenstraat en omliggende surveillance-eenheden werden gewaarschuwd. Bij de pinautomaat aangekomen bleek er inderdaad geprobeerd te zijn om deze te openen en vermoedelijk, op te blazen. Explosieven-experts van de politie concludeerden dat er inderdaad nog een explosief in het apparaat zat. 

Ontruiming

Enkele woningen direct naast de automaat werden ontruimd en zes mensen werden opgevangen in een nabij gelegen horecagelegenheid die zo vriendelijk was om zijn deuren open te zetten. Ondertussen werd de Explosieven Opruimingsdienst van het Ministerie van Defensie opgeroepen om te komen assisteren. De straat werd afgezet. 

Onderzoek

In goede samenwerking tussen de EOD, de explosievenverkenners van de Politie en (forensische)rechercheurs werd een onderzoek gestart. Het explosief is uit de pinautomaat gehaald en er zijn sporen veiliggesteld.  Het explosief is later op een braakliggend tertrein tot ontploffing gebracht. Er zou sprake zijn van twee verdachten in donkere kleding. Het tweetal is op een bromfiets weggereden. De politie wil graag in contact komen met mensen die tussen 04.00 uur en 05.00 uur iets gezien hebben kort voor het incident en mensen die mogelijk de vluchtroute weten van de verdachte. Het kan ook zijn dat de twee de bromfiets ergens achter gelaten hebben. Misschien hebben de verdachten de afgelopen tijd al poolshoogte genomen bij de pinautomaat en is dat door iemand gezien die zich dat nu realiseert. 
Uw tips, uw informatie en mogelijk uw videobeelden graag delen met ons: 
- via de banner onder dit bericht  
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen 
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006) 
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M 
- anoniem via 0900-8844, niet uw naam zeggen en vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen)