Verdachte aangehouden voor gewelddadige beroving in Alkmaar

4 september 2019 13:44
Bron: Politie.nl

Op dinsdag 27 augustus heeft de politie een 21-jarige man zonder vast woonadres buiten heterdaad aangehouden voor een beroving met geweld op donderdag 10 januari 2019. De man wordt ervan verdacht die bewuste donderdag rond 14.00 uur een 46-jarige man uit Alkmaar te hebben bedreigd met een vuurwapen.

Het slachtoffer zat destijds in zijn auto die geparkeerd stond op het parkeerterrein van een supermarkt aan de Wendelaarstraat toen de verdachte ineens bij het slachtoffer in de auto stapte. De verdachte eiste geld van de Alkmaarder en toen het slachtoffer de auto uit wilde vluchten, werd hij door de verdachte beschoten en geraakt.

Enkele uren later kwam eenzelfde soort melding binnen bij de politie, maar dit keer op de hoek Heiloƫrdijk/Corfstraat. Een 64-jarige vrouw reed stapvoets ter hoogte van het tankstation toen er ineens een man bij haar in de auto sprong. De man richtte een vuurwapen op de Alkmaarse en eiste geld van haar. De dader wist enkele goederen van het slachtoffer weg te nemen.

Getuigen tweede beroving

Met name informatie omtrent de tweede beroving is nog steeds van harte welkom. Heeft u informatie maar is dit nog niet gedeeld met de politie? Neem dan contact op met de Districtsrecherche Noord-Holland Noord via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Voorgeleiding

De verdachte is afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en is in bewaring gesteld.

2019006769