Alkmaarse serie-aanrander in Opsporing Verzocht in Nederland

25 mei 2021 16:00
Bron: Politie.nl

Opsporing Verzocht besteedt op dinsdag 25 mei onder meer aandacht aan een reeks aanrandingen in Alkmaar en Heiloo. De politie houdt er rekening mee dat een serie-aanrander - die eind 2020 en begin 2021 zo’n dertig slachtoffers maakte - opnieuw heeft toegeslagen. Tussen 17 en 20 mei 2021 zijn twee vrouwen in Alkmaar aangerand door een fietser. Een derde vrouw had last van een fietser die hinderlijk dicht bij haar bleef.

Slachtoffers bij billen gegrepen
Vrijwel alle slachtoffers werden tijdens het wandelen of joggen lastiggevallen door een fietser. De persoon op een herenfiets benaderde de vrouwen van achteren en greep hen vervolgens bij de billen. De politie in Alkmaar wil niet alleen opnieuw vrouwen waarschuwen om alert te zijn, maar ontvangt ook graag tips om de dader(s) zo snel mogelijk op te pakken.

De volgende zaken komen in de uitzending aan bod:

Alkmaar en Heiloo - Serie aanrandingenEde/Gilze-Rijen - Bankpasfraude via WhatsAppPurmerend - Zware mishandeling medewerker fietsenstallingWateringen - Overval en gijzelingNootdorp - Overval snackbarEindhoven - Diefstal crossmotorenDoetinchem - WoningovervalWeesp en Bussum - Bedreiging en beroving in trein en autodiefstal

Daarnaast wordt een terugkoppeling gegeven van de resultaten uit de vorige uitzending van 11 mei 2021.

Uitzending
Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 25 mei 2021, rond 21.20 uur op NPO1. Woensdag 26 mei wordt de uitzending om 13.25 uur herhaald op NPO2.