Alkmaar - Vrouw bijt agent in hand

20 augustus 2016 14:48
Bron: Politie.nl

De politie kreeg vrijdagavond rond 22.00 uur een melding van een conflict op de Schermerweg in Alkmaar. Op de locatie aangekomen; zien de agenten een voertuig wegrijden.

Agenten hebben met hun dienstvoertuig de weg geblokkeerd. Een 37-jarige vrouw uit Alkmaar stapte uit het voertuig en was direct woest op de agenten en schold ze de huid vol. De vrouw was onder invloed van alcohol, weigerde een blaastest en heeft zich flink verzet tegen haar aanhouding. Ook omstanders hebben zich met de aanhouding bemoeid.

Uiteindelijk is de vrouw in de politiewagen gezet en meegenomen naar het politiebureau. Tijdens de rit heeft Alkmaarse zich agressief gedragen en heeft de vrouw zelfs een agent in zijn hand gebeten. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling en belediging. Ook de andere politieagent die bij het incident betrokken was heeft aangifte gedaan van mishandeling en belediging.

2016185890
Geweld tegen politie en hulpverleners
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen. Lees meer over: Geweld tegen politie en hulpverleners 

Noord-Holland Noord-Holland Noord Alkmaar

  • d319c3628c34ff97130a0b0db9f81e11