Alkmaar - Hennep in brand

28 december 2016 11:21
Bron: Politie.nl

Bewoners van de Lekstraat in Alkmaar zijn vannacht door het oog van de naald gekropen toen een hennepplantage in brand was gevlogen.

Omstreeks 04.10 uur kreeg de politie melding dat er in de Lekstraat een duidelijk brandlucht hing. Ook was er sprake van rookontwikkeling. Samen met de brandweer werd een onderzoek ingesteld waarbij bewoners wakker werden gemaakt om te controleren of in hun huis soms brand woedde.

Uiteindelijk bleek de rook onder het dak van een van de woningen vandaan te komen. In de woning, op de zolderverdieping, troffen brandweer en politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In twee kweektenten werden in totaal acht grote planten gekweekt, terwijl in een andere tent vijfentwintig kleine planten stonden. Het bleek, dat de grote planten spontaan in brand waren gevlogen. Een kweektent was volledig weggebrand. Ook een deel van het elektrische systeem had in brand gestaan. Gelukkig was er geen sprake van diefstal van stroom, zodat de stroomtoevoer gezekerd was. De brandweer kon de brand blussen.

Bij onderzoek werd in de schuur bij de woning ook nog een kwekerij aangetroffen. Hierin stonden echter (nog) geen planten. In de loop van de dag worden de kwekerijen ontruimd.

De 38-jarige bewoner is nog niet verhoord.

2016285323

Noord-Holland Alkmaar

  • fb0a916b78caaa6a19dabcc17f7c3ade