Enorme knal bij plofkraak op Lambertus Zijlplein in Amsterdam

2 februari 2019 22:54
Bron: Alarmeringen.nl

De politie zoekt naar de daders van een plofkraak op een pinautomaat aan het Lambertus Zijlplein in Amsterdam. Hierbij is onder meer een politiehelikopter ingezet.

De plofkraak ging gepaard met een 'enorme knal' die tot ver in Geuzenveld zelf en ook Slotermeer te horen was. De brandweer is ter assistentie opgeroepen, mogelijk om een deel van het wellicht ontzette gebouw te stutten. De automaat zelf lijkt op het eerste gezicht compleet te ontbreken. De politie stelt een onderzoek in.

Het is niet de eerste keer dat dit deel van Amsterdam wordt opgeschrikt door een plofkraak. Eind vorig jaar nog werd een explosief ontdekt in dezelfde straat, waarna 30 woningen werden ontruimd.

Eerder deze maand hield de politie al enkele verdachten aan na een reeks plofkraken in Amsterdam en Aalsmeer. Tussen eind oktober 2018 en begin januari 2019 hadden plofkrakers het tien keer op geldautomaten in politie-eenheid Amsterdam voorzien: acht keer in Amsterdam-West, één keer in Amsterdam-Noord en één keer in Aalsmeer. Laatste update: 28 februari 2019 09:20