Politie achtervolgt Amsterdammer met meer dan 150 km/u door de stad

Foto: Politie

12 februari 2019 15:48
Bron: Alarmeringen.nl

De politie van Amsterdam heeft in de nacht van maandag op dinsdag geprobeerd een vluchtende automobilist aan te houden waarbij snelheden van meer dan 150km/u werden gehaald.

De 28-jarige inwoner van Amsterdam weigerde rond 01.15 uur te stoppen voor de politie die daarop de achtervolging inzette. Hierbij zijn snelheden van boven de 150km/u gemeten. Op de Burgemeester de Vlugtlaanlaan werd zelfs 170 km/uur aangetikt. Na 20 minuten staakten de agenten in het centrum de achtervolging met het oog op de veiligheid.

Toch gepakt

De bestuurder parkeerde echter kort daarop zijn voertuig op de Nieuwezijds Voorburgwal, terwijl daar in de buurt agenten waren. Deze agenten probeerden daarop de bestuurder alsnog aan te houden. Na opnieuw een achtervolging, dit keer te voet, langzamer en aanzienlijk korter, lukte het de agenten de man aan te houden.

17.000 euro

De verdachte verzette zich hevig bij zijn aanhouding en raakte daarbij licht gewond. In het ziekenhuis liep hij daarnee ook nog eens opzettelijk tegen een pilaar aan, aldus de politie. De politie nam onder meer diverse telefoons, 17.000 euro in contant geld en drie zakjes met hasj in beslag.

Laatste update: 28 februari 2019 09:20