Amsterdam - Slachtoffer Beethovenstraat overleden

1 augustus 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Het slachtoffer van het schietincident in een horecagelegenheid aan de Beethovenstraat, een 62-jarige man uit Amsterdam, is vannacht aan zijn verwondingen overleden. De man is een bekende van politie/justitie. Het rechercheonderzoek door de politie gaat onverminderd voort. De dader is nog voorvluchtig.

Het schietincident vond plaats op maandag 30 juli 2018 rond 14.50 uur. De dader schoot gericht op de 62-jarige man en rende daarna naar buiten de Beethovenstraat op. Op de vermoedelijke vluchtroute - Jan van Eijckstraat, Albrecht D├╝rerstraat, Gerrit van der Veenstraat  en Memlingstraat - vond de politie diverse voorwerpen, zoals een beige hoedje, vuurwapen, zwarte laptoptas, handschoen en een wit/blauw kledingstuk. Deze zijn in beslaggenomen ten behoeve van het onderzoek. Bij de zoektocht zette de politie een helikopter en een speurhond in. Ter hoogte van de Memlingstraat raakte de speurhond het spoor van de mogelijke dader kwijt.

In de media verscheen een bericht dat het slachtoffer in het bijzijn van een baby was neergeschoten. Op het terras bevond zich wel een gezelschap met een baby. Het schietincident vond binnen plaats. Voor zover bij de politie bekend hoorde het slachtoffer niet bij dit gezelschap.
Getuigenoproep
De politie sprak diverse getuigen in en buiten de horecagelegenheid. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken of mensen die informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Men kan ook gebruik maken van het tipformulier en via dit formulier beeldmateriaal ter beschikking stellen van de politie.