Driebergen - Gezochte Poolse verdachte in Nederland aangehouden

29 augustus 2018 14:34
Bron: Politie.nl

De politie heeft zondag 26 augustus op een parkeerplaats langs de A1 bij Apeldoorn een Poolse man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de ontvoering en de dood van zijn vriendin. Deze is maandag 27 augustus levenloos aangetroffen in het Havelkanaal in Duitsland.

Landelijke Eenheid
Afgelopen zondag ontving de politie het verzoek uit Polen uit te kijken naar een 27-jarige Poolse man die zich met zijn auto mogelijk in Nederland zou verplaatsen. De man zou mogelijk meer weten over de verdwijning van zijn 29-jarige Poolse vriendin. De betreffende auto werd in de middag door medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid langs de A1 aangetroffen en de bestuurder werd voor nader onderzoek aangehouden. Naar aanleiding van de aanhouding is door de Dienst Infrastructuur in nauwe samenwerking met de Duitse en Poolse autoriteiten een opsporingsonderzoek opgestart om de vrouw zo spoedig mogelijk op te sporen.
Kanaal
Maandagmiddag 27 augustus werd in het Havelkanaal te Wustermark, net ten westen van Berlijn, door de Duitse waterpolitie het levenloze lichaam van een vrouw geborgen. De identiteit was toen nog niet bekend maar inmiddels is vastgesteld dat het hier de 29-jarige Poolse vrouw betrof die vermist werd. Uit het onderzoek in Nederland blijkt dat de verdachte en zijn auto op de plaats zijn geweest waar de vrouw in het water is aangetroffen. Het onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van de Poolse man bij de dood van zijn vriendin wordt in samenwerking met de Duitse en Poolse autoriteiten voortgezet. 

Donderdag buigt de rechtbank in Amsterdam zich over een verzoek van de  Poolse autoriteiten de verdachte uit te leveren.

Noord-Holland Amsterdam

Aanhouding
  • 128cb2b394024133ef62811ffd7db961