Amsterdam - Getuigenoproep twee straatroven in Diemen-Zuid - Amsterdam-Zuidoost

10 oktober 2018 15:58
Bron: Politie.nl

Op dinsdagavond 9 oktober vinden kort na elkaar twee straatroven plaats in Diemen en Amsterdam-Zuidoost. De politie doet onderzoek naar beide zaken en is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben, dan wel informatie hebben voor de recherche.

Rond 20.30 uur wordt een man bij station Diemen-Zuid door een groepje mannen onder bedreiging beroofd van enkele persoonlijke eigendommen.

Omstreeks 21.00 uur vindt er opnieuw een straatroof plaats. Ditmaal wordt op het Luthuliplein in Zuidoost een vrouw beroofd van haar scooter. Vier mannen dwingen het slachtoffer tot stoppen, bedreigen en mishandelen de vrouw om vervolgens met haar scooter weg te rijden. Via de Jolicoeurstraat vluchten de mannen in de richting van het Gooioord.

De politie is een onderzoek gestart in beide zaken en wil graag met getuigen spreken die iets gezien of gehoord hebben. Ook mensen die informatie of bijvoorbeeld bewakingsbeelden hebben worden verzocht contact op te nemen met de recherche via 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via onderstaand tipformulier.