Amsterdam - Handgranaat aangetroffen bij hotel

24 oktober 2018 12:08
Bron: Politie.nl

In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 oktober heeft de politie een handgranaat aangetroffen voor een hotel aan de Korte van Eeghenstraat, nabij één van de zuidelijke ingangen van het Vondelpark.

Een medewerker van het hotel hoort even voor 02:30 uur gerommel bij de voordeur. Eenmaal buiten ziet hij een voorwerp liggen, wat later een niet ontplofte handgranaat blijkt te zijn. Ter plaatste heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie het voorwerp ontmanteld en verwijderd. De recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Het vermoeden bestaat dat de handgranaat is gegooid door één persoon. Deze persoon vertrok vervolgens op een donkerkleurige snorfiets of scooter over de Van Eeghenstraat richting de Jacob Obrechtstraat.
Signalement
Van deze verdachte is het volgende signalement bekend:

Man met licht getinte huidskleur
Slank postuur
Donker jack met een witte rand in het midden
Donkere broek
Pet
Donkerkleurige snorfiets of scooter

Politie zoekt getuigen
De recherche wil graag in contact komen met mensen die die nacht iets hebben gezien of gehoord in de buurt van de Korte van Eeghenstraat. Heeft u informatie? Dan horen wij dat graag via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000. Ook kunt u het onderstaande tipformulier invullen. 

In diezelfde nacht is aan de Lemelerbergweg in Amsterdam-Zuidoost ook een explosief aangetroffen. De recherche gaat op dit moment niet uit van een verband.

Noord-Holland Amsterdam

  • 46390507fe4b787b578d50f6e48c96a8