Amsterdam - Getuigen plofkraak Molenwijk gezocht

25 oktober 2018 09:58
Bron: Politie.nl

In de nacht van woensdag 24 op woensdag 25 oktober heeft er een plofkraak plaatsgevonden op een geldautomaat aan de Spinnekop in Amsterdam-Noord. De politie zoekt getuigen en/of mensen die mogelijk beeldmateriaal hebben van dit incident.

Rond 03.45 uur krijgt de meldkamer meerdere belletjes van mensen die een harde klap hebben gehoord in de omgeving van de Molenwijk. Agenten gaan ter plaatse en treffen aan de Spinnekop een vernield geldautomaat aan. Omdat het om een plofkraak blijkt te gaan en er mogelijk explosieven zijn achtergebleven, wordt de omgeving in eerste instantie ruim afgezet. Gelukkig bevinden er zich geen woningen boven het pand waar de automaat zich bevindt, dus ontruimen is niet nodig. Onderzoek van het Team Explosieven Veiligheid (TEV) wijst uit dat er géén onontplofte explosieven meer aanwezig zijn. Hierop kunnen de eenheden van de Forensische Opsporing (FO) sporenonderzoek gaan doen. Dit toont onder andere aan dat er bij de plofkraak geen buit is gemaakt.
Wegrijdende scooter
Getuigen geven aan dat zij vlak na de plofkraak een scooter met twee personen hebben zien wegrijden. De bestuurder droeg een zwarte helm, de berijder had geen helm op. Ze reden zonder verlichting weg in de richting van de Appelweg. Verschillende agenten zoeken in de omgeving naar deze personen, maar zij worden niet meer aangetroffen.
Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar deze plofkraak en spreekt graag met getuigen. Heeft u iets opvallends gehoord of gezien voor, tijdens en/of na het incident? Of heeft u andere informatie die het onderzoeksteam mogelijk verder kan helpen? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-700. Via het tipformulier is het ook mogelijk beeldmateriaal (bijvoorbeeld dashcambeelden) ter beschikking van de politie te stellen.

Noord-Holland Amsterdam

Vernieling
  • 33d20adab350612781628c9515758749