Amsterdam - Getuigenoproep ontploffing horecagelegenheid Th. J. Lammerslaan

25 oktober 2018 13:41
Bron: Politie.nl

Vrijdagavond 12 oktober is er een brandend projectiel bij een horecagelegenheid aan de Th. J. Lammerslaan in Amsterdam-West naar binnen gegooid. Dit projectiel kwam binnen tot ontploffing. De politie onderzoekt de zaak en spreekt graag met (specifieke) getuigen.

Rond 23.15 uur bevonden enkele medewerkers zich in de keuken van de horecagelegenheid toen door de keukendeur een brandend object naar binnen werd gegooid. De medewerkers renden hierop weg en vlak daarna ontplofte het object. Er ontstond een brand die personeel samen met enkele bezoekers wist te blussen. Daarna verliet iedereen het pand. Er raakte één medewerker licht gewond en verschillende medewerkers zijn ter controle naar het ziekenhuis gegaan om hun gehoor na te laten kijken. De ontploffing had namelijk bij sommigen voor een tijdelijke doofheid en een hoge piep in de oren gezorgd.
Rennende jongens
Getuigen hebben aangegeven dat zij vlak na de ontploffing een groepje jongens in de omgeving van de Th. J. Lammerslaan hebben zien rennen. In eerste instantie zijn er zes jongens gezien, later vier rennende jongens. De jongens waren rond de 20 jaar oud en hadden een licht getinte huidskleur.
Onderzoek en (specifieke) getuigen
De recherche doet onderzoek naar dit incident en spreekt graag met getuigen. Specifiek zijn de rechercheurs op zoek naar de volgende personen:

Klanten die vrijdagavond 12 oktober op het boven-terras van de horecagelegenheid zaten;
Personen die ten tijde van het gooien, de ontploffing en de brand in de omgeving van de horecagelegenheid buiten op een bankje/picknick tafel hebben gezeten;
Een man die vlak na de ontploffing bij de horecagelegenheid kwam aanrijden en heeft geholpen met blussen. Dit was een kale man, ongeveer 40 à 50 jaar oud en hij had lichte baardgroei. Hij droeg een opvallend geel werkpak.

Heeft u iets gezien of gehoord, maar nog niet met de politie gesproken? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Via het tipformulier is het ook mogelijk om beeldmateriaal (bijvoorbeeld dashcambeelden) ter beschikking te stellen aan de politie.

Noord-Holland Amsterdam

Brand Ongeval
  • 999bbca58249a4935e50b9cf7d77ef56