Amsterdam - Getuigenoproep overval op winkel in de Eerste Oosterparkstraat

7 november 2018 15:41
Bron: Politie.nl

Op zaterdag 3 november vindt rond 10.20 uur een gewapende overval plaats op een winkel aan de Eerste Oosterparkstraat. Twee mannen dringen het personeel van het warenhuis om de kluis te openen. De recherche is op zoek naar getuigen.

Het is nog rustig op zaterdagochtend 3 november als twee mannen een winkel aan de Eerste Oosterparkstraat binnenlopen. Op dat moment zijn twee personeelsleden aanwezig. De twee overvallers bedreigen het personeel met een wapen en dwingen hen, alsmede meerdere klanten waaronder een kindje, om mee te lopen naar de ruimtes achter de winkel. Één van de winkelmedewerkers wordt gedwongen om de kluis te openen. De twee mannen vertrekken uiteindelijk met een onbekend geldbedrag via de Iepenweg en zijn sindsdien voortvluchtig.
Signalement
Van de twee daders is het volgende signalement:

Dader 1:
- Man
- Circa 18 á 24 jaar oud
- licht getinte huidskleur
- circa 1.75 á 1.80 meter lang
- normaal postuur
- licht grijze hoody, die achterste voren werd gedragen met gaten in de capuchon
- donkerkleurige regenjas
- donkerkleurige broek
- donkere schoenen

Dader 2:
- Man
- Circa 18 á 24 jaar oud
- donkergetinte huidskleur
- 1.65 á 1.75 meter
- wat bol gezicht
- donkerblauwe regenjas
- donkerblauwe regenbroek
- donkerblauwe Adidas-schoenen
Tips?
De politie is op zoek naar getuigen die de mannen mogelijk kort voor de overval op zaterdag 3 november, omstreeks 10 uur, hebben gezien in de omgeving van de Eerste Oosterparkstraat of kort erna, omstreeks 10.45 uur, iets gezien of gehoord hebben. Hebt u informatie voor de recherche, neem dan contact op via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier gebruiken, waar ook de mogelijkheid is om eventueel beelden te uploaden.