Amsterdam - Twee verdachten aangehouden na mishandeling portier

31 december 2018 13:30
Bron: Politie.nl

In de nacht van zondag 6 op maandag 7 mei 2018 werd op de Oudezijds Voorburgwal in het centrum van Amsterdam een beveiliger van een hotel zwaar mishandeld. De recherche onderzocht de mishandeling en hield zaterdag 22 december twee verdachten aan.

Het slachtoffer sprak die nacht als beveiliger twee mannen aan die tegen de deur van de nooduitgang leunden. Toen de beveiliger de arm van één van de mannen pakte, reageerde deze boos en begon de tweede man zich er ook mee te bemoeien. De beveiliger werd achterover getrokken en viel. Hierop escaleerde de situatie. Terwijl hij op de grond lag, kreeg hij meerdere schoppen en vuistslagen. De beveiliger raakte ernstig gewond. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek zijn heup op meerdere plaatsen te zijn gebroken waardoor hij gelijk moest worden geopereerd.

In de opsporingsprogramma’s Bureau 020, Bureau NH en Opsporing Verzocht werden beelden getoond van twee mannen die ervan verdacht werden de mishandeling te hebben gepleegd. Onder andere deze uitzendingen hebben er toe geleid dat de recherche op 22 december twee verdachten – Amsterdammers van 29 en 31 jaar oud – kon aanhouden. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau voor verhoor en hun precieze rol bij de mishandeling zal worden onderzocht