Noord-Holland - Politie Rijvaardigheid Training in Noord-Holland

11 februari 2019 16:03
Bron: Politie.nl

De politie Noord-Holland heeft vandaag met de nieuwe ME voertuigen geoefend, het gaat om een Politie Rijvaardigheids Training. Ook zal er op 26 februari geoefend worden.

De ME voertuigen begonnen hun training aan het eind van de ochtend in de kop van Noord-Holland. Ze reden in een peloton, dat uit negen voertuigen bestond. Het peloton is via de sluizen van IJmuiden en de Oranje sluizen in Amsterdam naar de Koningin Maxima Kazerne bij Schiphol gereden. Na een korte stop reden zij door naar Bloemendaal en Overveen.

Om deze oefening mogelijk te maken is er goed samengewerkt met diverse eenheden zoals Midden-Nederland en Amsterdam. Er zijn bijvoorbeeld voertuigen geleend en ook rijdocenten van Amsterdam zijn aangesloten bij deze oefening. Bij deze training zijn alle voertuigen voorzien van een dubbele bediening. Bij deze oefening doen ME chauffeurs, ME hondengeleiders en de chauffeurs van de aanhoudingseenheid mee.

 “Wat deze training extra speciaal maakt is dat de politie Noord-Holland voor het eerst oefent (in peloton verband) met de nieuwe ME voertuigen. Ook is het speciaal dat niet alleen de chauffeurs oefenen maar ook de pelotonscommandant en de sectiecommandant. We willen hierdoor flexibeler kunnen werken en sneller reageren op situaties”, aldus Kees Hogewerf (afdeling CCB, Paraatheid).
Mobiele Eenheid
De Mobiele Eenheid (ME) heeft als primaire taak verstoringen van de openbare orde te voorkomen of te bestrijden. Bij voetbalwedstrijden of demonstraties ziet u de ME vaak op straat. Alle medewerkers van de ME verrichten dagelijks normaal politiewerk. ME’er zijn is dus een nevenfunctie.

Klik hier voor meer informatie over de Mobiele Eenheid.