Amsterdam - Getuigenoproep straatroof Kinkerstraat

13 februari 2019 13:57
Bron: Politie.nl

De politie doet onderzoek naar een straatroof op dinsdag 12 februari 2019 aan de Kinkerstraat in Amsterdam-West. Daar werd rond 20.30 uur een vrouwelijk slachtoffer beroofd van haar tas.

Iets na 20.30 uur verlaat het slachtoffer een horecagelegenheid aan de Kinkerstraat. Ze fietst in de richting van de Kinkerbrug, als ter hoogte van de kruising met de Nicolaas Beetsstraat een man op haar af komt rennen. De dader grijpt met veel kracht direct naar haar tas, die voorop in haar fietsmand ligt. Hierbij blijft het slachtoffer gelukkig ongedeerd.
Vluchtroute
Direct na de roof vlucht de verdachte de Nicolaas Beetsstraat in, waar een tweede persoon op een scooter klaar staat. Het duo gaat er samen op deze scooter vandoor en slaat eerst rechtsaf de Hasebroekstraat in, om vervolgens linksaf de Ten Katestraat in te rijden. Ze worden als laatste gezien als ze rechtsaf de Bellamystraat in rijden en verdwijnen daarna uit het zicht.

 
Signalementen
De verdachte van de straatroof, kan als volgt worden omschreven:

man
ongeveer 185 centimeter lang
tenger postuur
gevulde donker kleurige jas met capuchon
donker kleurige spijkerbroek

De bestuurder van de scooter, kan als volgt worden omschreven:

man
donker kleurige jas en helm
rijdt op een donkerkleurige scooter met een grote vierkante bak achterop
 

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van deze straatroof, of andere informatie hebben. Ook horen we het graag als er mensen zijn die wellicht het duo op de omschreven scooter hebben zien rijden in de omgeving van de Kinkerstraat. Contact opnemen met de politie kan via 0900-8844. Mensen die liever anoniem willen reageren, kunnen dit doen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.