Amsterdam - Update plofkraak metrostation Ganzenhoef Amsterdam-Zuidoost

30 maart 2019 09:30
Bron: Politie.nl

De recherche is bezig met een uitgebreid onderzoek naar de plofkraak die in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 maart 2019 heeft plaatsgevonden op een geldautomaat aan de Elsrijkdreef in Amsterdam-Zuidoost. Het onderzoeksteam heeft aanvullende vragen voor het publiek.

De plofkraak vond plaats om 3.20 uur in de nacht en gaf een enorme knal. Hierbij is veel schade ontstaan aan onder andere aan de gevel van het metrostation.

 

Het onderzoeksteam heeft inmiddels met allerlei getuigen gesproken en daaruit is naar voren gekomen dat twee verdachten op een scooter zijn gevlucht. De scooter maakte opvallend veel lawaai. Rechercheurs hebben de volgende vragen aan het publiek:

 

-           Wie heeft na de knal een scooter gehoord en of gezien en kan meer vertellen over de vluchtroute van de daders?

-           Wie heeft camerabeelden met opnames en kan deze beelden beschikbaar stellen aan de politie?

-           Wie heeft de daders gezien?

 

Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Anoniem bellen kan via 0800-7000. Het is ook mogelijk om informatie, en/of uw beeldmateriaal, te delen via onderstaande tipformulier.