Politie op Europa’s grootste tech-beurs in Amsterdam

10 mei 2019 14:54
Bron: Politie.nl

Robotisering van politiewerk, real time sensing, een plaats delict in virtual reality. Nieuwe technologieën hebben een enorme invloed op politiewerk. Op 9 en 10 mei krijgen bezoekers van The Next Web Conference in Amsterdam – Europa’s grootste tech-beurs – een kijkje in de keuken van ‘de politie van overmorgen’. De politie was voor de tweede keer aanwezig op deze beurs.

Tijdens The Next Web Conference is er ook een demonstratie van chatbot ‘Wout’ te zien. Deze chatbot moet de politie gaan helpen om haar dienstverlening nog verder te verbeteren. Burgers kunnen Wout 24/7 vragen stellen en meldingen doen van bijvoorbeeld overlast.

Next Police

Naast deze workshops en demonstraties van innovaties en nieuwe technologieën kunnen bezoekers ook een kijkje nemen op een virtuele plaats delict. Daarbij gaan de aanwezige politiemedewerkers – onder wie korpschef Erik Akerboom – in gesprek met bezoekers over hún visie op de politie van de toekomst en de bijdrage die zij daaraan zouden kunnen leveren. De politie wil namelijk leren van anderen, zodat zij zichzelf kan blijven ontwikkelen en verbeteren. ‘Wij willen hier gewoon zijn’, zegt Erik Akerboom die vorig jaar ook aanwezig was. ‘Op The Next Web laten wij de nieuwste technieken zien die ons helpen bij ons werk. En omgekeerd, zijn we ook heel benieuwd waar andere organisaties mee bezig zijn en of we daarmee kunnen samen werken of van leren.

Nieuwe collega's

En er is nog een andere reden waarom de politie aanwezig is bij The Next Web. De politie is namelijk een interessante werkgever voor IT-talent. Akerboom: ‘Politiewerk wordt ook steeds meer IT-werk. Cyberteams binnen de eenheden worden bijvoorbeeld steeds belangrijker en daar hebben we de komende tijd veel nieuwe vacatures voor. Er werken al bijna tweeduizend goede IT’ers bij de politie. De komende jaren blijven we zoeken naar mensen die graag bij ons willen komen werken. Deze beurs en onze aanwezigheid helpen daarbij. Vorig jaar toonden veel mensen interesse. Daarom zijn we op TNW ook prominent aanwezig op de separate banenbeurs, waar we meet & greets hebben met talenten die bij de politie willen werken.’

Volg Twitter en Facebook voor nog meer innovaties binnen het politiewerk #tnw2019 #thenextpolice.