Geld, drugs en een wapen aangetroffen in Amsterdam

Foto: politie.nl

27 mei 2019 15:58
Bron: Politie.nl

In een garagebox aan de Rhijnestein hebben agenten vrijdag 24 mei een hoeveelheid drugs, ruim 20.000 euro aan contant geld en een wapen aangetroffen. Het onderzoek richtte zich op goederen in de garagebox en een woning aan de Sint Willibrodusstraat. In die woning werd een 22-jarige man als verdachte aangehouden.

Een agent was die ochtend in burgerkleding aan het surveilleren toen hij in de buurt van metrostation Overamstel een auto met Duits kenteken zag rijden. De bestuurder had een jerrycan bij zich en maakte tijdens het rijden een aantal bijzondere manoeuvres door tot twee keer toe rechtsomkeert te maken en uiteindelijk te stoppen bij een garagebox aan de Rhijnestein. De agent in burger heeft vervolgens zijn collega’s gevraagd de man en de garagebox te observeren. Uiteindelijk is de man vertrokken richting de stad zonder de auto.

Valse verklaring

De man was inmiddels een woning ingelopen aan de Sint Willibrodusstraat. Daarop werd door de politie een onderzoek ingesteld bij de betreffende woning. Een woning die in eerdere onderzoeken in relatie was gebracht met drugshandel. De man in kwestie deed zelf open en gaf een valse verklaring op. Dat was reden om onder leiding van de officier van justitie de garagebox te doorzoeken.

Verborgen ruimte

Agenten vonden in de garagebox onder andere in verborgen ruimtes van het voertuig waarin de man eerder zat zakken met wit poeder, versnijdingsmiddelen, zo’n 23 liter vloeibare cocaïne, 5 kilogram harddrugs, persmachines, een vuurwapen en ruim 20.000 euro aan contant geld. Ook zijn er allerlei verpakkingsmaterialen, chemische middelen in jerrycans en buitenlandse identiteitsbewijzen in beslag genomen.

Boksbeugel

In het kader van het onderzoek deed de politie een zoeking in de woning waar de verdachte verbleef. Dit leverde meerdere telefoons, een weegschaal, sealbag machine en boksbeugel op. Alle aangetroffen spullen zijn door de politie in beslag genomen, de verdachte is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. De recherche doet nader onderzoek.