Twee vrouwen aangehouden voor bekogeling met eieren in Amsterdam

Foto: politie.nl

4 juli 2019 14:58
Bron: Politie.nl

Op dinsdagavond 2 juli omstreeks 23.00 uur komt er bij de politie een melding binnen van vier jongeren op snorfietsen die mensen bekogelen met eieren in de omgeving van de NDSM-straat. Er zijn de afgelopen tijd meerdere soortgelijke meldingen binnengekomen in deze omgeving.

Politieagenten die de melding krijgen doen een onderzoek in de omgevingen en zien vier personen die voldoen aan het signalement dat is doorgegeven tijdens de melding. De agenten houden de personen staande en stellen een onderzoek in. Twee vrouwen van 18 en 19 jaar die samen op een snorfiets zaten hadden op dat moment een halfgevulde grote eierdoos bij zich.

Ten tijde van dit onderzoek meldt er zich een vrouw op straat bij een andere eenheid van de politie. De vrouw is zojuist bekogeld met eieren en heeft hierbij een kneuzing aan haar gezicht opgelopen. Hierop houden de agenten de twee vrouwelijke verdachten aan op basis van mishandeling en openlijke geweldpleging. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie en de zaak is ingezonden naar het openbaar ministerie.