Explosief Korte van Eeghenstraat in Amsterdam

6 juli 2019 11:30
Bron: Politie.nl

In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 juli vond op de Korte van Eeghenstraat in Amsterdam-Zuid een explosie plaats. Door deze explosie raakten meerdere panden en voertuigen beschadigd, er vielen gelukkig geen gewonden.

Rond 04.25 uur kwamen verschillende meldingen binnen dat mensen een harde knal hadden gehoord in de omgeving van de Korte van Eeghenstraat. Ter plaatse troffen agenten op straat brokstukken aan en bleken meerdere panden en voertuigen schade te hebben. Al snel werd duidelijk dat er op de Korte van Eeghenstaat waarschijnlijk een explosief was afgegaan. Het Team Exposieven Verkenning (TEV) en de Explosieven Opsporingsdienst (EOD) deden vervolgens onderzoek op de locatie en concludeerden dat het hier inderdaad om een ontploft explosief ging. De Forensische Opsporing (FO)  heeft daarna uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Vanwege dit onderzoek is zijn de Korte van Eeghenstraat en delen van de Van Eeghenstraat en de Van Eeghenlaan tijdelijk afgezet (geweest). 

Getuigenoproep

Het onderzoek naar wat er ontploft is en vooral waarom is in volle gang. Mogelijk kunt u het onderzoeksteam hierbij helpen: heeft u iets gezien of gehoord van dit incident, maar nog niet met de politie gesproken? Of heeft u andere informatie? Neem dan contact op via 0900-8844. Via het tipformulier kunt u ook beeldmateriaal met de politie delen.