Welke apotheek in Amsterdam of omgeving mist Vichy-producten in Driebergen, Amsterdam

Foto: politie.nl

9 juli 2019 09:12
Bron: Politie.nl

De politie heeft vrijdag 5 juli in Amsterdam twee mannen aangehouden die worden verdacht van de diefstal van parfums en cosmeticaproducten. De mannen probeerden zich vlak voor de controle te ontdoen van de gestolen producten door ze uit het raam te gooien.

Een motoragent van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid reed omstreeks 18.00 uur op de Loosdrechtsdreef en zag een auto met een Pools kenteken passeren. De agent wilde de auto controleren, keerde en reed achter de auto aan en  nadat hij een andere auto had ingehaald kon hij de Poolse auto een stopteken geven. Terwijl de agent zijn controle begon stopte de andere auto en de bestuurder vertelde hem, dat voor de controle vanuit de Poolse auto een zak in de berm was gegooid.

Vuilniszak

Op grond van deze aanwijzingen vonden andere agenten een vuilniszak met allerlei parfums en cosmeticaproducten.  Het is algemeen bekend bij de politie dat dit soort producten vaak door zogenaamde ‘mobiele bandieten’ in winkels worden gestolen. De twee inzittenden uit de Poolse auto, mannen van 40 en 41 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden aangehouden als verdachten van diefstal of heling van deze producten. 

Vichy-producten

Naast de parfums van bekende merken en scheermesjes trof de politie bij de buit ook ongeveer vijftig tubes en potjes van het merk Vichy aan. Deze Vichy-producten zijn naar alle waarschijnlijkheid vorige week weggenomen bij een apotheek of apotheken in de regio Noord-Holland, Amsterdam of Midden Nederland. De politie wil heel graag in contact komen met apothekers die deze producten missen. Ze kunnen bellen met het volgende telefoonnummer: 06-10078496 en de voicemail inspreken. Er wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld.

Aanpak mobiel banditisme

Betrokken verdachten passen in het beeld van ‘mobiel banditisme’. Rondtrekkende dadergroepen, zonder vaste woon-of verblijfplaats, die zich in wisselende samenstelling schuldig maken aan vermogensdelicten. De aanpak van mobiel banditisme is een speerpunt van de Landelijke Eenheid. Samen met het Openbaar Ministerie, Detailhandel Nederland en de andere politie-eenheden hebben we het doel om mobiel banditisme aan te pakken zodat de daders weten dat in Nederland niet gratis gewinkeld kan worden.