Veel schade bij plofkraak Dorpsstraat in Ouderkerk aan de Amstel

Foto: politie.nl

11 oktober 2019 05:34
Bron: Politie.nl

Bij een plofkraak van een geldautomaat in de Dorpsstraat op vrijdagochtend 11 oktober 2019 is veel schade ontstaan. Meerdere ramen in de omgeving en dakpannen sneuvelden. De vermoedelijke daders zijn gevlucht op een scooter. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken zich te melden.

Rond 03.52 uur hoorden omwonenden een harde knal. De daders hadden het gemunt op een geldautomaat in de Dorpsstraat. Ze zijn daarna gevlucht op een scooter in de richting van de Burgemeester Stramanweg, vermoedelijk in de richting van Amsterdam Zuidoost. Een zoektocht o.a. met een politieheli heeft niet geleid tot de aanhouding van deze verdachten. De daders waren donker gekleed en droegen een helm. Eén helm was voorzien van een witte streep. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie is ter plaatse geweest voor eventuele achtergebleven explosieven.

Getuigenoproep.

Heeft u informatie met betrekking tot deze plofkraak? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of maakt gebruik van het tipformulier, waarop men ook beeldmateriaal ter beschikking kan stellen van de politie.