Getuigen plofkraak Haarlemmermeerstraat gezocht in Amsterdam

18 oktober 2019 11:06
Bron: Politie.nl

In de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 oktober heeft op de Haarlemmermeerstraat in Amsterdam-Zuid een plofkraak plaatsgevonden op een geldautomaat. De politie doet uitgebreid onderzoek naar deze plofkraak en spreekt graag met (een aantal specifieke) getuigen.

Iets na 03.00 uur krijgt de meldkamer verschillende belletjes van bewoners in de omgeving van de Haarlemmermeerstraat dat zij zeer harde knallen hadden gehoord. Politie-eenheden snellen zich naar de locatie en treffen daar een ravage aan. Er blijkt een plofkraak te hebben plaatsgevonden op een geldautomaat. De schade aan het geldautomaat is enorm en ook in de omgeving hebben verschillende panden schade opgelopen.

Daders op (motor)scooter gevlucht

Direct na de plofkraak is de politie een groot (sporen)onderzoek gestart. Uit dit onderzoek is onder andere naar voren gekomen dat vermoedelijk twee daders op een scooter of motorscooter via het Hoofddorpplein in de richting van de Heemstedestraat zijn gevlucht.

Getuigenoproep: taxichauffeur en personen met kinderwagen

De recherche is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de plofkraak en de (vluchtende) verdachten. Uit het onderzoek is gebleken dat de bestuurder van een taxi waarschijnlijk getuige is geweest van het hele incident: de recherche komt graag in contact met deze taxichauffeur. Ook zouden de vermoedelijke daders op hun vlucht mogelijk gezien zijn door twee personen met een kinderwagen. Deze personen heeft de recherche helaas nog niet gesproken.

Informatie delen

Heeft u iets gezien of gehoord van de plofkraak, maar dit nog niet met de politie gedeeld?  Of heeft u andere informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in. Ook als u getuige bent geweest van dit incident, maar nog niet met de politie heeft gesproken, komt de recherche graag met u in contact.