Politie zoekt slachtoffers berovingen tijdens dancefeest in Amsterdam

19 oktober 2019 13:06
Bron: Politie.nl

De politie is een onderzoek gestart nadat bezoekers van een dancefeest in de Rai in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 oktober met pepperspray in hun gezicht zijn gespoten en van bezittingen beroofd. Niemand raakte ernstig gewond.

In totaal werden zo’n 130 personen gedurende de nacht behandeld door de EHBO. Hoeveel mensen daadwerkelijk waardevolle spullen kwijt zijn, is nog niet duidelijk. De politie roept daarom mogelijke slachtoffers op om aangifte te doen. Deze informatie kan de politie helpen om in het onderzoek verdere stappen te zetten. Mogelijke slachtoffers en getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Feestgangers keren zich tegen politie

Aan het begin van de ochtend kreeg de politie de melding dat meerdere personen aan het vechten waren bij de ingang van de Rai. Hierbij werd vanwege de grimmige sfeer de assistentie van de politie gevraagd. Agenten moesten hun wapenstok gebruiken om de vechtende partijen te scheiden. Hierop keerde een deel van de aanwezigen zich tegen de politie. Om de menigte op afstand te houden werd opnieuw gebruik gemaakt van de wapenstok. Daarna keerde de rust terug.

Geweld onacceptabel

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiemensen hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen. 

Lees meer over geweld tegenover politie en hulpverleners op www.politie.nl onder "thema's" vindt u het thema "Geweld tegen politie en hulpverleners".