(Specifieke) getuigenoproep aanrijding kruising Admiraal de Ruijterweg - Jan van Galenstraat in Amsterdam

9 november 2019 09:20
Bron: Politie.nl

In de nacht van vrijdag 8 november op zaterdag 9 november heeft op de kruising van de Admiraal de Ruijterweg en de Jan van Galenstraat een aanrijding tussen een fietser en een lijnbus plaatsgevonden. Hierbij is de fietser zwaargewond geraakt. De politie doet onderzoek naar de aanrijding en is op zoek naar (specifieke) getuigen.

Rond 03.00 uur komt de melding binnen dat er een aanrijding is geweest tussen een lijnbus en een fietser op de betreffende kruising. Hulpdiensten snellen zich naar de locatie en daar blijkt de fietser bekneld te zitten onder de bus. Dit slachtoffer kan met behulp van onder andere stapelbare hefkussens door de brandweer worden bevrijd en is daarna direct naar het ziekenhuis overbracht. De 23-jarige vrouw uit Finland is op dat moment zwaargewond, maar wel aanspreekbaar.

De bestuurder van de bus raakt niet gewond bij de aanrijding, hij is door de politie ter plaatse verhoord.

Onderzoek en getuigenoproep

Het Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen (TOEV) doet onderzoek naar deze aanrijding en zoekt mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Het team komt vooral graag in contact met de inzittenden van de lijnbus, die hebben zijn namelijk nog niet gesproken. Heeft u informatie over dit incident, maar dit nog niet doorgegeven aan de politie? Of zat u op het moment van de aanrijding in de lijnbus? Neem dan contact op via 0900-8844. Via het tipformulier kunt u ook uw informatie en eventueel beeldmateriaal delen met het onderzoeksteam.