Getuigenoproep straatroof Johan Broedeletstraat in Amsterdam

Foto: politie.nl

12 november 2019 10:44
Bron: Politie.nl

Op vrijdag 8 november 2019 rond 15:30 uur heeft er een straatroof plaatsgevonden in de Johan Broedeletstraat nabij het metrostation aan de Jan van Galenstraat. Hierbij is het slachtoffer gewond geraakt en beroofd van meerdere persoonlijke spullen. De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op om zich te melden.

Het slachtoffer van de straatroof zou een mobiele telefoon kopen van de latere dader en had met hem afgesproken bij het metrostation aan de Jan van Galenstraat. Nadat het slachtoffer en de dader elkaar hadden getroffen zijn zij gezamenlijk naar de parkeerplaats aan de Johan Broedeletstraat gelopen. Hier werd het slachtoffer bij de overdracht geslagen door de verdachte en achterover getrokken door een tweede dader. Terwijl het slachtoffer op de grond lag werd hij door beide daders geschopt en werd zijn geld en zijn airpods weggenomen. Het slachtoffer liep hierbij behoorlijke verwondingen op.

Getuigenoproep

De politie heeft één verdachte aangehouden in deze zaak. Maar is nog steeds opzoek naar de tweede dader. De recherche is dan ook dringend op  zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Ook wanneer mensen beelden hebben van voor, tijdens of na de straatroof hebben ontvangt de politie die graag. Heeft u informatie voor de recherche? Meldt dit dan telefonisch via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000. Ook kunt u het onderstaande tipformulier invullen of hier eventuele camerabeelden uploaden.